vrijdag 4 december 2009

een vraag over misbruik

Volgende vraag bereikte ons via het webformulier. De vragensteller gaf geen e-mailadres op, zodat we geen persoonlijk antwoord kunnen sturen. De vraag is anoniem en dus beantwoorden we ze hier ook anoniem. Maar ook toekomstige vragen zullen op deze blog altijd anoniem behandeld worden.

Vraag via webformulier

wat moet ik (14jaar) doen, want ik wordt om de 14 dagen misbruikt door mijn broer van 20 jaar. ik ben dan bij mij papa want mijn ouders zijn gescheiden. en ons papa werkt 's nacht, dus mijn broer kan gewoon doen wat hij wil. maar ik kan niets tegen mijn broer begingen alvast bedankt

Antwoord van I.T.E.R.

Wat je schrijft is heel zorgwekkend. En het is alvast heel dapper om je vraag naar ons te sturen. Het is een eerste stap om er iets aan te doen. We kunnen je via deze weg enkel helpen met goede raad. En die goede raad is dat je er toch met andere mensen over zou moeten praten.

De huisdokter is een mogelijkheid. Die moet naar je luisteren en samen met jou bekijken wat een goede oplossing is.

Op school is er normaal een vertrouwensleerkracht. Of misschien is er wel een leerkracht waar je gewoon zelf veel vertrouwen in hebt ?

En is er niemand in de familie bij wie je terecht kan en die met jou samen wil nadenken over wat je best kan doen ?

Een ding is wel zeker : wat je schrijft, is heel ernstig. We hopen dat je de stap kan zetten om er met iemand over te spreken en zo samen naar een oplossing te zoeken.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage